(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
KEFÍROVÉ ŘEZY jednoduché a rychlé
Potřebné ingredience
1 kefír bez příchuti,
350 g polohrubé mouky,
250 g krupicového cukru,
1 vanilkový cukr,
2 vejce,
2 polévkové lžíce kakaa,
1 polévková lžíce jedlé sody,
6 pol. lžic oleje,
2 čokolády na vaření na polevu (1 tmavá a 1 mléčná),
nebo jiná poleva dle Vaší chuti,
kokosová moučka na posypání
Postup přípravy
V míse mícháme kefír a vejce, přidáme cukr, vanilkový cukr, olej a postupně přimícháme mouku se sodou a nakonec kakao. Vymícháme do hladka a nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 10 minut, dokud nevyběhne těsto, potom snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme ještě asi 30 minut (raději vyzkoušíme, jestli už se těsto nelepí na špejli). POZOR - pečeme zásadně jen odspodu ne zhora, jinak těsto nevyběhne a srazí se !!!!!
Necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Každý má svou oblíbenou čokoládovou polevu na moučník, nám nejvíc chutná jen samotná rozpuštěná čokoláda bez tuku a to směs z 1 tmavé a 1 mléčné čokolády. Rozetřeme na celý povrch buchty a posypeme kokosovou moučkou. Doporučuji předtím, než vložíme do ledničky ztuhnout, vyznačit si nožem předem řezy, potom se to lépe krájí, čokoláda nepopraská a řezy vypadají krásně.
No a to je všechno. Určitě to vyzkoušejte, je to jednoduché a výborné. Kefírová je nejoblíbenější moučník našich holek a vede i u manžela. DOBROU CHUŤ !!!!!
Necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Každý má svou oblíbenou čokoládovou polevu na moučník, nám nejvíc chutná jen samotná rozpuštěná čokoláda bez tuku a to směs z 1 tmavé a 1 mléčné čokolády. Rozetřeme na celý povrch buchty a posypeme kokosovou moučkou. Doporučuji předtím, než vložíme do ledničky ztuhnout, vyznačit si nožem předem řezy, potom se to lépe krájí, čokoláda nepopraská a řezy vypadají krásně.
No a to je všechno. Určitě to vyzkoušejte, je to jednoduché a výborné. Kefírová je nejoblíbenější moučník našich holek a vede i u manžela. DOBROU CHUŤ !!!!!
všechny potřebné ingredience
umíchané těsto
před upečením
po 40-ti minutách upečeno
natřeme rozpuštěnou čokoládu....
posypeme kokosovou moučkou a dáme ztuhnout do ledničky...
nakrájíme a baštíme třeba ke kafíčku. Naše holky ji milují k snídani. DOBROU CHUŤ !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mojo
(upraveno)
12. 11. 2007, 7:43
děkuji za recept .... buchta se povedla .... a s zmizel do druhého dne celý plech Je výborná a jiný recept na kefírku už skončil v koši ...... vaše je prostě skvělá Lenka
marcipanek
(upraveno)
28. 3. 2007, 17:34
taky děláme, jen zkuste do těsta nastrouhat na hrubo jablíčko, krásně to buchtu zvláční a už jsem zkoušela dělat i z ochuceného meruňkového kefíru a taky super, chuť to nezmění, ale jemně provoní
uzlicek
(upraveno)
29. 3. 2007, 13:19
@marcipanek
Děkuji za tip, určitě to příště vyzkouším a dám vědět, jak to doma chutnalo. Irena
tislovka
(upraveno)
22. 3. 2007, 19:20
Jojo, tahle je výýýborná, dělám jí teda z acidofilního mléka, ale je to fakt bomba Lenka